Metode de depunere / retragere

Desi traim in secolul vitezei, iar tehnologia evolueaza intr-un ritm ametitor, constatam ca inca exista pe piata un numar semnificativ de agentii de pariuri clasice in orasele din Romania. Asta se datoreaza faptului ca inca exista un numar considerabil de jucatori care prefera casele de pariuri clasice in detrimentul celor online. Cu toate acestea, asa cum am mentionat si in sectiunile anterioare, platformele de pariuri online prezinta un numar mare de avantaje fata de cele clasice. In plus, casele de pariuri clasice prezinta si dezavantaje care au ca efect un castig mai mic pentru jucatorii care plaseaza pariuri acolo – cotele sunt de obicei mai mici, iar pentru pariurile castigatoare se platesc anumite taxe, la care se adauga nevoia de deplasare pentru a plasa un pariu si programul de functionare limitat. De aceea va recomandam cu caldura pariurile online.

Daca in sectiunile anterioare am evidentiat avantajele pe care le pot avea jucatorii care opteaza sa utilizeze o platforma de pariuri online si bonusurile oferite de acestea, de aceasta data ne oprim asupra unui alt aspect deosebit de important pentru utilizatori si anume metodele de plata disponibile in mediul online. Astfel va prezentam in cele ce urmeaza optiunile pe care le aveti atunci cand vreti sa va alimentati contul sau sa faceti retrageri.

Cardurile bancare

Fara doar si poate cea mai simpla si mai comoda metoda de a depune bani in contul dumneavoastra odata ce v-ati inregistrat la una din casele de pariuri online e cu ajutorul cardurilor bancare. Puteti folosi atat carduri de debit cat si carduri de credit pentru a face depunerea. Trebuie doar sa introduceti datele cardului si veti beneficia de suma depusa imediat.

Daca preferati aceasta metoda de plata e important sa prospectati piata bancara si sa alegeti cel mai potrivit card pentru acest tip de activitate. In majoritatea cazurilor puteti opta pe langa contul in lei sa atasati si un cont in EUR sau USD, avand astfel posibilitatea de a deschide contul in una din cele 2 valute mentionate. Insa deschiderea unui cont in acest caz nu e suficienta – veti avea nevoie de cardul aferent contului, iar pentru cardurile in valuta exista anumite comisioane in plus fata de cardul traditional in lei. Cu toate acestea, s-ar putea sa fie mult mai eficient si economic sa optati pentru acest tip de plati in conditiile in care utilizand un cont in lei veti avea alte costuri sau veti putea doar sa faceti plati nu si retrageri pe un card in lei.

Comisioanele la retragere sau depunere sunt in general mici sau nu exista deloc, iar timpul de procesare al tranzactiei este unul acceptabil. In functie de banca aleasa, retragerile pot sa dureze intre 1-5 zile lucratoare, in functie si de platforma de tranzactionare pentru care ati optat. E dificil sa facem o recomandare directa in ceea ce priveste banca cea mai potrivita pentru acest tip de activitate intrucat ofertele si modul de lucru se schimba relativ repede, insa cel mai indicat ar fi ca la momentul in care optati pentru deschiderea unui cont in vederea activitatilor de pariere sa consultati oferta existenta pe piata, preferabil de la cat mai multe banci. Cu toate acestea putem spune ca BCR si ING pot fi parteneri de incredere in acest sens, avand o reputatie buna in randul pariorilor.

Neteller, Skrill si Paypal

Daca nu doriti sau nu aveti posibilitatea sa folositi un card bancar nu e absolut nici o problema. Casele de pariuri va intampina cu multiple alte posibilitate de plata digitale existente in mediul online. Cele mai cunoscute metode de plata disponibile la majoritatea caselor de pariuri (sau cel putin 2 din 3) sunt Skrill (vechiul Moneybookers), Neteller si Paypal. Recomandarea noastra este sa incercati sa utilizati pentru inceput cardurile bancare, cel putin la prima depunere intrucat bonusurile acordate in multe cazuri sunt dependente de metoda de plata mentionata. Insa odata ce ati revendicat bonusurile de inceput puteti migra cu incredere spre una din cele 3 metode de plata. In plus veti regasi anumite oferte si bonusuri dedicate acestora, ce-i drept mai putine la numar, insa demne de luat in seama.

Tranzactiile realizate prin Neteller, Skrill sau Paypal sunt procesate foarte repede, de cele mai multe ori in doar cateva ore. Ca sa utilizati una din aceste metode de plata aveti nevoie fie de un card bancar (credit sau debit), fie de un cont (Ron, EUR sau USD). Odata ce ati realizat verificarea contului, veti putea depune si retrage bani foarte comod si usor.

Din nou, puteti verifica oferta bancilor si modul in care se pot opera tranzactiile in special atunci cand vor fi implicate mai multe valute, nu doar Ron. Spre exemplu, in momentul de fata Banca Transilvania reprezinta o optiune foarte buna daca utilizati Paypal. Comisionul de retragere a banilor din contul Paypal pe cardul aferent contului in lei e de doar 2 EUR. In plus, nu aveti nevoie de cont/card in EUR sau USD intrucat se realizeaza autormat schimbul valutar din EUR/USD in Ron.

In functie de strategia pe care o alegeti ca si jucator, puteti opta pentru una din aceste metode de plata, in special daca doriti sa urmariti de fiecare data cota cea mai mare de pe piata. Astfel, veti putea muta fondurile foarte usor de la o casa de pariuri la alta fara a fi nevoit sa asteptati un timp indelungat.

Transferul bancar

In cazul in care viteza cu care se realizeaza tranzactiile nu e importanta pentru dumneavoastra, aveti la dispozitie si optiunea transferurilor bancare. Este o metoda de plata sigura si stabila, insa poate dura de la 3 zile lucratoare pentru o depunere la 5 zile lucratoare sau chiar mai mult la retragere.

De asemenea platformele de pariuri online ofera si alte metode aditionale cum ar fi Paysafecard (functioneaza asemeni cartelelor telefonice preplatite), Western Union, Ukash dar si altele.